No waste

Bent u een echte brood liefhebber en houdt u niet van verspilling? Brood van een paar dagen oud is nog heel goed te eten door het bijvoorbeeld te roosteren. Het geroosterde brood in combinatie met bijvoorbeeld wat rode pesto is echt genieten. Heerlijk verantwoord.

 

Wij verwennen onze broodliefhebbers graag met eerlijke producten en vinden de kwaliteit en biologische herkomst van onze producten belangrijk. We hechten waarde aan onze omgeving, het milieu en mens- en dierenwelzijn. Hierbij gaan we voor minimaal productverlies, oftewel: no waste. Daarnaast zijn we open over het gebruik van onze grondstoffen en ambachtelijke manier van bakken.

 

Duurzame verpakkingen tas

Ook wat verpakkingen betreft maken we bewuste keuzes. Zo is de nieuwe Le Perron draagtas gemaakt van een mengsel op basis van maïszetmeel (gemiddeld 55%) en een natuurlijke polyester (vergelijkbaar met cellofaan, gemiddeld 45%). Dit bioplastic heeft de eigenschappen en voordelen van conventionele kunststoffen, maar is volledig composteerbaar. Composteerbaar betekent dat het materiaal onder warmte en vocht degradeert tot compost.

 

Mens & milieu

De draagtas kan thuis op de composthoop, maar mag ook in de GFTafvalbak. Tevens kan de draagtas naar de verbrandingsoven, waar het zijn energie kan vrijgeven voor elektriciteitsproductie. De CO2 die vrij komt bij het composteren is gelijk aan de hoeveelheid CO2 die de maïsplant tijdens zijn groeiproces heeft opgenomen. Omdat de tas gemaakt is van plantaardig materiaal, betekent dat minder energieverbruik en minder broeikasgas. De drukinkten op de tas voldoen aan de strenge eisen inzake ecotoxiciteit. Dit betekent dat de minieme hoeveelheid inkt die er op zit geen invloed heeft op het milieu.

Responsive Menu Clicked Image
menu