De oorsprong van Stokbrood

 

 
Begin 17e eeuw ging men in Parijs voor het het eerst witbrood maken van geraffineerd meel (dat is meel waar de zemelen en tarwekorrels uit zijn verwijderd). Witbrood werd een statussymbool onder de Parijse adel en niemand minder dan Lodewijk XIV gaf hiertoe de aanzet. Waarschijnlijk omdat zijn tere maag dit brood beter kon verdragen, dan het alom door het het gepeupel gegeten pain de campagne, het wielvormige donkere zware brood.
 
Hoe het witbrood stokbrood werd? Men vond het namelijk lekker om in een hap zowel het zachte kruim als de krokante korst te proeven. En dat kan alleen bij een brood in de vorm van een stok, lang en smal. De baguette bleef in eerste instantie voorbehouden aan de hoofdstedelijke welgestelden.
 
Pas in de jaren vijftig van de vorige eeuw was het stokbrood in het hele land vers te koop. Gelukkig, want het is niet meer weg te denken uit ons broodassortiment!

Geplaatst: 22 september 2017

Jambon Magnifique

 

De Jambon Magnifique is één van de persoonlijke favorieten van onze Le Perron Boulanger. De zoutige Prosciutto Crudo combineert fantastisch met het frisse/romige karakter van de bieslookroomkaas.

 

De biologische Prosciutto Crudo is afkomstig van Salumificio Pedrazzoli: een familiebedrijf opgericht in 1951, dat al generaties lang varkens houdt en volgens Italiaanse traditionele wijze vleeswaren produceert. Door de generaties heen is kennis
overgedragen van zogenaamde “masters in de charcuterie”, met als resultaat een ambachtelijk kwaliteitsproduct dat grotendeels nog met de hand wordt gemaakt. Pedrazzoli beheert de volledige keten van de productie, van het fokken van de varkens, tot aan het snijden van de vleeswaren, alles is in eigen beheer en binnen dezelfde regio in Noord-Italië (Emilia Romagna).

 

Ook deze Prosciutto Crudo is 100 % Italiaans, en op een duurzame manier geproduceerd!

Geplaatst: 25 augustus 2017

Responsive Menu Clicked Image
menu