Anijs, lekker en gezond!

 

Naast de heerlijke geur en smaak van anijs, heeft het specerij ook een positieve bijdrage op onze gezondheid. De geur van anijs werd door de Romeinen al gebruikt voor een frisse adem of bij het geurig maken van een warm bad. Zo helpt anijs bij irritaties in de luchtwegen en verzacht het de hoest. Daarnaast bevat anijs een goede hoeveelheid van o.a. calcium, ijzer, vitamine B6 en vitamine C en helpt het de vrouw bij het aanmaken van moedermelk.

 

Anijs wordt vaker gebruikt dan dat je waarschijnlijk denkt. Zo wordt het toegevoegd in diverse kruidenmelanges, koeken en theesoorten. Benieuwd hoe de heerlijke smaak anijs bijvoorbeeld in brood smaakt? Probeer dan ons Wortel-anijs-hazelnootbrood.

 

 

anijszaad

Geplaatst: 9 januari 2018

Nieuw jaar, nieuw brood!

 

Klaar voor een jaar gevuld met broodinspiratie? In 2018 nemen we je mee in het beste en lekkerste wat onze Boulanger te bieden heeft. Hoe? Elke maand één speciaal brood, met receptinspiratie, tips-and-tricks en meer. Om te beginnen met… Wortel-anijs-brood. 

 

Kijk voor meer informatie op onze inspiratiepagina of onze facebook!

 

Geplaatst: 2 januari 2018

Responsive Menu Clicked Image
menu