HOE ZIT HET MET ZOUT


 
Bij Le Perron gebruiken we van oudsher bakkerszout in onze broden. Dit heeft een positieve bijdrage aan de jodiuminname. Mensen die veelal biologisch brood eten krijgen steeds vaker te maken met een jodiumtekort. Dit kan leiden tot verschillende schadelijke gevolgen voor het lichaam. Eet daarom het brood van Le Perron!
 
Consumenten die ervoor kiezen om alleen biologisch geproduceerde bakkerijproducten te eten, doen er goed aan om bij de bakker na te vragen of er in deze producten wel of geen gebruik is gemaakt van gejodeerd zout (bakkerszout). Indien dit niet het geval is kan de jodiumvoorziening in gevaar komen. Volgens het Voedingscentrum kunnen mensen die te weinig brood met gejodeerd zout per dag eten mogelijk een jodium tekort oplopen.
Bij Le Perron bakken we ons brood wel met bakkerszout. Dit zorgt er voor dat ons brood langer mals blijft, meer smaak bezit en die gewenste knapperige korst heeft. En heeft dus een positieve werking op het jodiuminname.
 
De belangrijkste rol van jodium in ons lichaam is dat het nodig is om schildklierhormonen T4 en T3 aan te maken die onze stofwisseling reguleren, maar daarnaast is jodium ook noodzakelijk voor een gezonde hormoonbalans en groei en beschermt het ons ook tegen de schadelijke gevolgen van zware metalen. Kortom, eet dus genoeg brood van Le Perron!

Responsive Menu Clicked Image
menu